Kinderzwerfboekenstation in de Praktijk

Huisartspraktijk Langbroek opent Kinderzwerfboekenstation

Naar de dokter om te lezen? Het kan tegenwoordig bij Huisartspraktijk Langbroek! Huisartspraktijk Langboek is gestart met een kinderboekenzwerfstation. We zijn er erg trots op en willen het iedereen laten weten. De zwerfboeken staan in een mooie kast in de wachtkamer, gemaakt door Sloophoutwerk In Uitvoering uit Wijk bij Duurstede, www.sloophoutwerk.nl.

Lezen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Huisartspraktijk Langbroek wil bevorderen dat kinderen veel lezen en biedt kinderen daarom deze kast met boeken waaruit ze de leukste, mooiste, spannendste boeken mogen kiezen om thuis te lezen.

Als u tijdens het wachten uw kind voorleest of het is zelf lekker aan het lezen en jullie worden geroepen door de dokter, dan mogen jullie het boekje mee naar huis nemen  om het uit te lezen.

Het is de bedoeling dat de boeken gaan zwerven. Dat kan door ze bij ons of op een ander kinderboekenzwerfstation in te leveren of zwerfboeken die ergens anders vandaan komen weer naar ons toe te brengen. Een kinderzwerfboek is te herkennen aan de sticker. Kinderen hoeven geen afspraak te hebben met de dokter, ze mogen op elk moment binnen komen lopen om een boek uit te zoeken.

Neem zelf ook je gelezen kinderboek mee en laat het bij ons een zwerf  boek worden!

Via de website http://kinderzwerfboek.nl/ kun je makkelijk andere stations bij jou in de buurt vinden,  zoals in Wijk bij Duurstede, Doorn, Leersum en Werkhoven.

 

Griepvaccinaties 2017

Op donderdag 26 oktober worden weer de jaarlijkse griepvaccinaties gegeven. Op de praktijk is dit van 16 – 19 uur.

Alle patiënten die een indicatie hebben op grond van leeftijd ( 60+ ) of gezondheidsproblemen als hartziekte, longziekte en suikerziekte zullen begin oktober vanuit de praktijk een oproep ontvangen. Heeft u een indicatie maar heeft u na half oktober geen oproep ontvangen, neemt u dan contact op met de assistente.

Geen indicatie en toch een griepprik.

Heeft u geen gezondheidsproblemen, maar wilt u toch een griepprik, dan is dat ook mogelijk. U kunt dan met de assistente contact opnemen en doorgeven dat u op eigen initiatief een griepvaccinatie wilt. Wij zullen dan op recept een vaccin voor u vragen, en u kunt dan met de assistente overleggen wanneer u gevaccineerd wilt worden.
Een griepprik op verzoek kunnen wij helaas niet via het rijksvaccinatieprogramma verstrekken. Voor de kosten van het vaccin en de vaccinatie zult u een rekening ontvangen. Soms kan een zorgverzekeraar of een werkgever de kosten van vaccinatie vergoeden.

Meer informatie:

Via de sites van thuisarts.nl, van het RIVM kunt u meer informatie lezen over de griep en griepvaccinaties. Via onderstaande QR code kunt u ook informatie opvragen.

Mw van Buitenen nieuwe huisarts in opleiding

Afscheid mw Woudstra

Op 3 maart is mw Woudstra, dr Jantine, voor het laatst als huisarts in opleiding in onze praktijk. Afgelopen week heeft zij haar bul ontvangen en zij is nu officieel huisarts. Daarmee nemen we afscheid van een prettige collega. Maar zij is niet blijvend weg. Het komend jaar zult u haar nog meerdere keren in de praktijk terugzien als dr Boelman of dr de Heij met vakantie zijn.

Mw van Buitenen nieuwe huisarts-in-opleiding

OP 1 maart 2017 is mw van Buitenen begonnen met de huisartsopleiding. Zij is opgeleid in Rotterdam, en heeft na het artsexamen gewerkt op een afdeling Interne Geneeeskunde en op een afdeling Neurologie.

Wij wensen haar een succesvolle en prettige opleiding toe in onze praktijk