Overig nieuws

Nachtelijke consulten spoedpost huisartsen (huisartsenpost) Zeist m.i.v. 1 mei 2019 naar Stad Utrecht

Vanaf 1 mei 2019 kunnen patiënten uit Zeist e.o. voor spoedconsulten in de nacht (23.00 tot 08.00 uur) – op afspraak – terecht op de spoedpost huisartsen Stad Utrecht. Deze post is gevestigd in het Spoedzorgcentrum van het Diakonessenhuis Utrecht aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan 60.

De maatregel is noodzakelijk om de continuïteit, kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. De huisartsenspoedzorg heeft al jaren te kampen met een groot tekort aan gekwalificeerd personeel (triagisten).

Gemiddeld vinden in Zeist drie consulten per nacht plaats. Door deze nachtelijke consulten te verplaatsen naar de spoedpost in Utrecht komt enige ruimte in de bezetting en wordt de zorg voor patiënten die met spoed een huisarts nodig hebben gewaarborgd.

Wat betreft het rijden van visites verandert er niets; indien medisch noodzakelijk zal de huisarts de patiënt thuis bezoeken. Ook de aanrijtijden van de ambulancedienst veranderen niet. De reistijd voor patiënten uit Zeist e.o. naar de post Stad Utrecht valt binnen de hiervoor gestelde richtlijnen.

Eerder was dezelfde maatregel al getroffen in de zomers van 2017 en 2018. De maatregel is vanaf 1 mei 2019 structureel van kracht.

Contactgegevens en openingstijden huisartsenspoedzorg voor inwoners gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt en Soesterberg vanaf 1 mei 2019

Een consult op de spoedpost huisartsen kan alleen op afspraak. De spoedpost huisartsen Zeist is (buiten kantooruren, ook in de nacht) bereikbaar onder telefoonnummer  088 130 96 10. Na telefonische triage wordt – indien urgent – een consult, visite of doorverwijzing naar de SEH toegewezen. Voor niet-urgente zorgvragen neemt de patiënt de volgende werkdag contact op met de eigen huisarts.

Spoedpost huisartsen Zeist

Professor Lorentzlaan 76
3707 HL Zeist
Telefoon: 088 130 96 10
Openingstijden:
ma-vr: 17.00 tot 23.00 uur
za-zo-feestdagen: 08.00 tot 23.00 uur

Spoedpost huisartsen Stad Utrecht

Burgemeester Fockema Andreaelaan 60
3582 KT Utrecht
Openingstijden:
ma-vr: 17.00 tot 08.00 uur
za-zo-feestdagen: 24/7

Op deze locatie is ook de nachtapotheek gevestigd.

Voor meer informatie over de spoedpost huisartsen verwijzen wij u naar www.primair-hap.nl

Klik hier voor het document met antwoorden op veel gestelde vragen voor inwoners.

Tekenradar.nl

Nagelteek_170218496

Heeft U een tekenbeet of de verschijnselen van Lyme dan kunt u zich aanmelden voor het landelijk Lyme-onderzoek via Tekenradar.nl

Bewegen op Recept

Bewegen is een fantastisch medicijn, daarom is het nu op recept verkrijgbaar!

Het is geen nieuws dat bewegen goed is voor uw gezondheid. Als je met klachten naar de huisarts of fysiotherapeut gaat is de kans ook groot dat hij of zij begint over bewegen. Ook als er medicijnen of een behandeling nodig is, luidt het advies daarnaast vaak om meer te gaan bewegen.

Maar ga dat ook maar eens echt doen! Zeker als je een chronische ziekte hebt of pijnklachten of heel erg moe bent is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Daarom is bewegen nu op recept verkrijgbaar. Niet meer een vrijblijvend advies wat je zelf maar moet zien op te volgen. Maar een echt recept. Of eigenlijk een verwijzing. Niet naar een specialist in het ziekenhuis, maar naar een beweegcoach van Heuvelrug Sportief en Gezond.

Deze coach gaat met jou kijken wat voor soort bewegen of sport voor jou geschikt is en brengt je in contact met een plaatselijke vereniging of fitness. Je gaat de uitdaging aan om daar 3 maanden te sporten. Je moet namelijk deze kuur echt afmaken om het effect te kunnen ervaren. Daarna wil je nooit meer zonder!

Je betaalt voor deze 3 maanden sporten slechts 2 maanden contributiegeld van de vereniging of fitness waar je gaat sporten. Na deze 3 maanden kan je normaal lid worden en hopen we dat je met veel plezier blijft bewegen.

Uiteraard blijft de buurtsportcoach en je verwijzer bereikbaar voor vragen of ondersteuning waar je dat nodig hebt.

 

Meer weten of het beweegrecept ook iets voor jou is? Maak een afspraak bij je huisarts of fysiotherapeut. Hieronder staan de deelnemende praktijken:

 

Alle Huisartspraktijken in Gezondheidscentrum de Bosrand
Huisartsenpraktijk Groen
Huisartsenpraktijk Langbroek
Fysiotherapie de Bosrand en Somatic