Overig nieuws

Tekenradar.nl

Nagelteek_170218496

Heeft U een tekenbeet of de verschijnselen van Lyme dan kunt u zich aanmelden voor het landelijk Lyme-onderzoek via Tekenradar.nl

Bewegen op Recept

Bewegen is een fantastisch medicijn, daarom is het nu op recept verkrijgbaar!

Het is geen nieuws dat bewegen goed is voor uw gezondheid. Als je met klachten naar de huisarts of fysiotherapeut gaat is de kans ook groot dat hij of zij begint over bewegen. Ook als er medicijnen of een behandeling nodig is, luidt het advies daarnaast vaak om meer te gaan bewegen.

Maar ga dat ook maar eens echt doen! Zeker als je een chronische ziekte hebt of pijnklachten of heel erg moe bent is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Daarom is bewegen nu op recept verkrijgbaar. Niet meer een vrijblijvend advies wat je zelf maar moet zien op te volgen. Maar een echt recept. Of eigenlijk een verwijzing. Niet naar een specialist in het ziekenhuis, maar naar een beweegcoach van Heuvelrug Sportief en Gezond.

Deze coach gaat met jou kijken wat voor soort bewegen of sport voor jou geschikt is en brengt je in contact met een plaatselijke vereniging of fitness. Je gaat de uitdaging aan om daar 3 maanden te sporten. Je moet namelijk deze kuur echt afmaken om het effect te kunnen ervaren. Daarna wil je nooit meer zonder!

Je betaalt voor deze 3 maanden sporten slechts 2 maanden contributiegeld van de vereniging of fitness waar je gaat sporten. Na deze 3 maanden kan je normaal lid worden en hopen we dat je met veel plezier blijft bewegen.

Uiteraard blijft de buurtsportcoach en je verwijzer bereikbaar voor vragen of ondersteuning waar je dat nodig hebt.

 

Meer weten of het beweegrecept ook iets voor jou is? Maak een afspraak bij je huisarts of fysiotherapeut. Hieronder staan de deelnemende praktijken:

 

Alle Huisartspraktijken in Gezondheidscentrum de Bosrand
Huisartsenpraktijk Groen
Huisartsenpraktijk Langbroek
Fysiotherapie de Bosrand en Somatic

Wijziging bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker

bvobmhkPer 1 januari wordt gestart met een nieuwe structuur bij het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, bij de meeste mensen beter bekend als “uitstrijkje”.

Door deze wijziging is het niet meer mogelijk om op kosten van het bevolkingsonderzoek vanaf 1 december nog een uitstrijkje af te laten nemen. Komt u dus na 30 november met een oproep dan zijn de kosten voor het uitstrijkje voor uw eigen rekening.

Als er op grond van een eerdere uitslag nog een herhaling van het uitstrijkje gemaakt moet worden dan ontvangt u in 2017 een oproep voor het vernieuwde bevolkingsonderzoek.