Uitslagen

Uitslagen

Regelmatig zal een consult afgesloten worden met een afspraak om aanvullend onderzoek te laten verrichten. Uitslagen van onderzoeken die plaatsvinden bij laboratoria of röntgenafdeling worden naar de praktijk  gestuurd.
Er komen dagelijks zoveel uitslagen binnen dat wij niet alle uitslagen naar onze patiënten kunnen doorbellen.  Uitsluitend bij ernstig afwijkende uitslagen nemen wij telefonisch contact met u op. Wij vragen u daarom altijd om zelf, na een met elkaar afgesproken tijd, te informeren naar de uitslag. Op deze manier verneemt u hoe uw uitslagen zijn, maar is uw vraag voor ons meteen ook een controle of uw uitslag ook bij ons binnengekomen is.

Hoe krijg ik mijn uitslag?

Dagelijks kunt u tijdens de openingsuren bellen om uw uitslag te vernemen. In de meeste gevallen kan de assistente u meteen uitleg geven. Als er aanvullend toelichting nodig is noteert zij het nummer waarop u bereikbaar bent. Later die dag zult u door haar of door een arts worden teruggebeld.
Het is ook mogelijk om via het patiëntenportaal via een beveiligde verbinding uw uitslagen op te vragen. Het streven is om E-vragen binnen een dag te beantwoorden maar uiterlijk binnen drie werkdagen

Richtlijnen voor de verwachte duur van uitslagen:

Routine laboratorium onderzoek
Voorbeelden zijn bloedgehalte, rode en witte bloedcellen, suiker, leverenzymen, nierfunctie, schildklier, vetstofwisseling.
Twee werkdagen na afname.

Bijzonder laboratoriumonderzoek
Voorbeelden zijn onderzoek naar antistoffen op virussen en bacteriën, allergietesten, hormoononderzoek en dergelijke.
Drie dagen tot drie weken.

Bacteriologisch onderzoek
Voorbeelden zijn kweken van urine, ontlasting, wonden etc.
Drie tot zeven werkdagen na afname

Röntgenonderzoek
Foto’s van longen, botten, botmeting, mammografie, echografie van de buik etc.
Twee werkdagen na het maken

Uitstrijkjes op indicatie of bevolkingsonderzoek
Maximaal drie weken. Vanaf april 2011 worden de uitslagen van dit bevolkingsonderzoek ook rechtstreeks naar de patiënt verstuurd.

Pathologie
Onderzoek van weggenomen pukkels en dergelijke.
Ongeveer twee weken.