Praktijkinformatie

Doppen Sparen voor de geleide hond

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in. Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al duizenden euro’s opgeleverd.

De Huisartsenpraktijk Langbroek ondersteunt deze actie en spaart doppen voor de geleide hond. Plastic doppen van bijvoorbeeld frisfrankflessen en pindakaaspotten kunt u schoon en droog in de melkbus tegenover de balie deponeren

Wij danken u alvast voor uw hulp

Bewegen op Recept

Bewegen is een fantastisch medicijn, daarom is het nu op recept verkrijgbaar!

Het is geen nieuws dat bewegen goed is voor uw gezondheid. Als je met klachten naar de huisarts of fysiotherapeut gaat is de kans ook groot dat hij of zij begint over bewegen. Ook als er medicijnen of een behandeling nodig is, luidt het advies daarnaast vaak om meer te gaan bewegen.

Maar ga dat ook maar eens echt doen! Zeker als je een chronische ziekte hebt of pijnklachten of heel erg moe bent is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Daarom is bewegen nu op recept verkrijgbaar. Niet meer een vrijblijvend advies wat je zelf maar moet zien op te volgen. Maar een echt recept. Of eigenlijk een verwijzing. Niet naar een specialist in het ziekenhuis, maar naar een beweegcoach van Heuvelrug Sportief en Gezond.

Deze coach gaat met jou kijken wat voor soort bewegen of sport voor jou geschikt is en brengt je in contact met een plaatselijke vereniging of fitness. Je gaat de uitdaging aan om daar 3 maanden te sporten. Je moet namelijk deze kuur echt afmaken om het effect te kunnen ervaren. Daarna wil je nooit meer zonder!

Je betaalt voor deze 3 maanden sporten slechts 2 maanden contributiegeld van de vereniging of fitness waar je gaat sporten. Na deze 3 maanden kan je normaal lid worden en hopen we dat je met veel plezier blijft bewegen.

Uiteraard blijft de buurtsportcoach en je verwijzer bereikbaar voor vragen of ondersteuning waar je dat nodig hebt.

 

Meer weten of het beweegrecept ook iets voor jou is? Maak een afspraak bij je huisarts of fysiotherapeut. Hieronder staan de deelnemende praktijken:

 

Alle Huisartspraktijken in Gezondheidscentrum de Bosrand
Huisartsenpraktijk Groen
Huisartsenpraktijk Langbroek
Fysiotherapie de Bosrand en Somatic

Nieuwe Huisarts in opleiding

Mw Isfordink nieuwe huisarts in opleiding

Na een succesvol jaar is mw van Buitenen op 1 maart vertrokken uit de praktijk om haar opleiding elders voort te zetten. Zij is opgevolgd door mw Isfordink. In onderstaande tekst stelt zij zich zelf even voor.

Ik ben Liz Isfordink, 29 jaar en in het laatste jaar van de huisartsopleiding. Van maart 2018 tot en met februari 2019 zal ik werken bij Huisartsenpraktijk Langbroek.
Ik ben in 2014 afgestudeerd als arts en heb daarna anderhalf jaar bij de interne geneeskunde in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda gewerkt. Daarna ben ik met veel plezier aan de huisartsopleiding begonnen. Ik vind het erg leuk om in Praktijk Langbroek het laatste jaar van mijn opleiding tot huisarts te doen, het kleinschalige werken van een meer landelijke praktijk past denk ik goed bij mij als dokter.